sunnuntai 10. kesäkuuta 2007

Kranjska Gora - toinen paiva

Aikamoinen paiva taas ollut. Vuokrattiin aamulla pyorat ja lahdettiin hostellin emannan suositusten mukaan etsimaan hienoa vesiputousta. Miikallakin on ollut parin vuoden tauko viimeisesta pyorailysta, eli haastetta oli edessa. Matka alkoi hyvin, mutta 10 kilsan kohdalla multa puhkesi rengas. Juli ehdotti, etta jatkettaisiin matkaa katolilaisittain: ilman kumia (haahaa). Ei voinut muuta kun lainata toisen pyora ja polkea takaisin Kranjska Goraan. Vuokraamon tyyppi oli onneksi reilu kaveri ja toi autolla lainatun seka uuden pyoran paikkaan, jossa rengas puhkesi.

Matkaa oli edessa viela alle kymmenen kilsaa vesiputoukselle, josta viimeiset viisi oli ylamakea. Alkoi jo pikkuhiljaa tuntua jaloissa. Vesiputouksella paatettiin Julin kanssa viela jatkaa matkaa tien loppuun asti, joka osoittautui aikamoiseksi haasteeksi: kilsan paasta alkoi vasta kunnon ylamaki, mukaanlukien 25% kaltevia teita. Saattoi olla rankin pyorareissu ikina.

Kannyttyamme ympari alkoi kaatosade. Mutaa lensi ja paljon. Pohkeet ja reidet oli aivan jumissa, seka pyorien istuimet alkoivat hiertamaan kunnolla. Paastiin kuitenkin lopultakin takaisin vuokraamolle ja oli fiilis aivan kuin inttimarssin tai partioreissun jalkeen, eli vasynyt ja likainen. Ehdottomasti hyva reissu. Kaupan henkilokunta olivat viela sen verran reiluja, etta laskuttivat vain kahdesta pyorasta eika lainkaan kyparista. Post-reissu kalja maistui...

Pelataan nyt illallisen jalkeen pari pelia siantappoa, sen jalkeen sankyyn. Jos huomenna on hyva saa, hengataan viela taalla iltapaivaan asti jonka jalkeen lahdetaan bussilla takaisin Ljubljanaan. Yojuna Zurichiin lahtee 20:30, jossa meita odottaa vuokrattu auto. Wah wah wee waa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Aikamoista settiä o_O Ei tälläinen läskiperse olisi tollaisella vaellusreissulla pärjännytkään. Mielummin ajelen täällä pikaruokapaikasta toiseen autolla ;) No ei vaan. Pirun hauskaa teillä siellä näyttää valitettavasti olevan. :'/ /Ändi